Geen fit20? Jouw verlies

Je moet fit20’en, vinden wij. Je moet niks, vind jij. Klopt, wie schiet niet in de weerstand als iemand zegt wat je moet doen? Wij wel. Toch gaan we doen wat we zelf ook irritant vinden. Jou zeggen wat je moet doen. fit20’en, dus. Wij beuken tegen die muur, tot ‘ie afbrokkelt. Want fit20’en moet je wel, is onze rotsvaste overtuiging. Na het afbrokkelen, breken we graag door jouw muur van weerstand heen. Gewoon, om jou de beste versie van jezelf te laten worden. Om in 20 minuten maximale voldoening te bereiken, om je in 20 minuten krachtig te trainen, om verantwoord en veilig de grenzen van jouw prestatievermogen op te zoeken. Omdat we weten wat het doet voor mensen en wij jou dit ook gunnen.

Vergeet even je eventuele sceptische gedachten ten aanzien van een training waarbij je niet transpireert en je niet hoeft om te kleden. Stap daar overheen. De gedachte dat drie keer per week één uur sporten met doorweekt shirt alleen maar helpt, is anno 2018 volledig achterhaald. Er bestaan zoveel wetenschappelijk en medische onderbouwingen dat kort maar krachtig de beste prikkel geeft aan het lichaam. Laat die sceptische gevoelens varen. Onze eigenaar Bas was vorige week in Frankfurt op een franchisebeurs, waar behalve fit20 ook EMS-aanbieders zich presenteerden. Deze korte training (ook 20 minuten) werkt op basis van electro musculaire stimulatie (elektrische impulsen naar de spieren), en heeft bij onze oosterburen liefst 2000 (!) studio’s. Wij gaan met fit20 de Duitse markt nu ook bestormen, omdat de bewustwording dat kort maar krachtig trainen werkt, sterk toeneemt. Wat dat betreft is Duitsland, waar in Dortmund de eerste studio volgende maand opent, een fit20-paradijs. Al is eigenlijk elk land dat, vandaar dat we ook al in vele landen actief zijn.

Want… fit20 is anders. Heel anders dan EMS (dat moet bij je passen, elektrische stroompjes door je lijf), of welke andere training je maar kan bedenken. Het is prettig en kwalitatief. We werken begeleid, in privacy en vrij exclusief (maximaal 2 mensen trainend in de ruimte) en sinds dit jaar met sensoren die de perfecte beweging monitoren. Wij combineren met fit20 high tech en human touch. Gevolg van al die assets -de toptrainers, de topapparatuur en sensoren- is dat jij tot je grens gaat. Veilig en verantwoord. Maar tot de grens ga je.

Daarna loop je met bibberende benen naar je auto. Je hand trilt als je van je eerste naar je tweede versnelling schakelt in die eerste minuten na de training. Je bekertje water kun je niet vasthouden zonder te shaken. ‘s Avonds voel je je de koning of koningin als je voldaan op de bank gaat zitten. You did it again. De ochtend erna voel je de prettige sensatie in je lijf van belaste spieren. Je leeft, je voelt je spieren van je tenen tot je kruin.

En dat is nog maar de gevoelskant van fit20, de vele fysieke processen die zich in jouw lichaam afspelen en jou laten herstellen en verbeteren zijn minstens zo waardevol. Je bereikt het allemaal in 20 motiverende en slopende minuten, waar wij je doorheen helpen. Elke week weer.

Jij doet nog niet aan fit20? Oei... Dan kun je twee dingen doen. Of je verlies accepteren. Of... je in straaljagervaart aanmelden voor een vrijblijvende proefles. Onze trainerskanjers in Overschie en Rhoon laten je vervolgens versteld staan.