Blog fit20 personal touch

fit20 3 jaar

Personal touch: het vertrekpunt richting succes!

Als je een fit20-studio hebt, voel je trots. Je beseft dat je leunt op een merk dat kwaliteit ademt. In de fit20-organisatie zit een enorme dosis fysiologische knowhow. Dat komt nog bovenop de literatuur die al over deze specifieke manier van trainen is verschenen. Je hebt als studio een verhaal te vertellen. Want zoals zo vaak bij een goed product, dekt de naam slechts een (klein) deel van de lading. De vele gezondheidsaspecten maken fit20 een trainingsproduct met diepgang. Een must om te beoefenen voor iedereen die gezonder ouder wil worden. Niets mooier om over te praten, liefst zeven dagen per week. Maar…er is altijd een ‘maar’.

Want garandeert bovenstaand verhaal succes voor de beoefenaar? Nee. Garandeert het dat de beoefenaar fit20 voor langere tijd omarmt en niet na pakweg zes maanden stopt?
Nee.

Als studio-eigenaar kun je dus wel trots zijn, maar trots achterover leunen is er niet bij. Hoe krachtig het verhaal over deze kwaliteitstraining ook is. Hoe mooi de 20 minuten-belofte ook is. Hoe praktisch het ook is dat je niet hoeft om te kleden. Het zijn benefits van de training, maar in de basis geen succesfactoren.

De reden is simpel: we werken met mensen, die in hun doen en laten worden beïnvloed door gevoel. Dan kun je met een medische en wetenschappelijke onderbouwing komen, maar emotie en ratio zijn twee gescheiden werelden. Als beoefenaar moet je óók het gevoel hebben er alles uit te willen halen. Alleen dan werkt fit20 zoals het kan werken. Tijdens die 20 minuten ga je topsporten. Niet meer, niet minder. Dat vergt iets van de fit20’er. Maar wil je dat? Kun je dat opbrengen?

De centrale vraag: kan bij jou als beoefenaar de brug tussen ratio en emotie worden geslagen?

Dat ligt primair aan de beoefenaar. Is de intrinsieke motivatie er? Maar het ligt ook aan mij. Aan Marc. Aan Ilona. Aan Marvin. Aan ons dus: de trainers van fit20 Rhoon. Zijn wij als personen in staat om de “topsporter” in jou te triggeren? Zijn wij in staat om die geweldige formule op de best denkbare manier over te brengen, zodat bij jou het verstand (‘dit is goed voor me’) en het gevoel (‘ik wil alles eruit halen’) in balans komen met elkaar.

Ik geloof dat wij daar toe in staat zijn, want het is waar we dagelijks al onze energie in steken. Omdat we beseffen dat daarin het echte succes van fit20 schuilt voor de lange termijn. Daarom werk ik juist met Marc, Ilona en Marvin. Omdat zij hun passie en enthousiasme in de trainingen leggen. Trainen met een personal touch. Je komt óók omdat je je goed voelt bij ons. We zijn niet kil en klinisch, maar trainen vanuit bevlogenheid en met inlevingsvermogen. Heb je een keer geen zin? Dan kom je toch. Want je weet dat wij op je wachten. Vier individuen die het beste met je voor hebben. Die laat je niet in de kou staan.
Met uiteindelijk één winnaar: jij.

Is het gevoel goed? Dan ga jij dankzij die personal touch en je grote motivatie alles uit fit20 halen wat erin zit. En dat traint echt heerlijk, kunnen wij je verzekeren.

Bas Pronk
Studio-eigenaar fit20 Rotterdam Overschie & fit20 Rhoon